Trenger jeg vaksine?

Du lurer kanskje på om du trenger å vaksinere deg når du skal ut å reise? Du kjenner kanskje mange som drar uten å vaksinere seg?
Kanskje du er redd for sprøyter og har noen opplevelser fra tidligere som gjør at du vegrer deg mot å vaksinere deg?
Da skal du vite at vi har lang erfaring med å vaksinere alle aldre og har mye erfaring i å trygge slike som deg.
Vi vil hjelpe deg slik at du får den beskyttelsen du trenger.

Hvilke vaksiner må du ha?

Enkelte land krever at du er vaksinert mot gulfeber. De slipper deg ikke inn i landet uten at du kan vise frem et internasjonalt vaksinasjonssertifikat med eget stempel. Om du har mellomlandet i et land der det forekommer gulfeber, kommer du ikke inn i neste land uten å ha tatt vaksinen. En dose gulfeber beskytter hele livet.
Skal du på pilgrimsreise til Saudi Arabia/Mekka kreves det også dokumentasjon på at du har tatt en meningokokkvaksine.

Ellers er det ingen land som krever at du er vaksinert. Det er du selv som avgjør hva du vil beskytte deg mot. Dette er frivillig. Vi gir deg råd utfra den kunnskapen vi har. Du skal også vite at vi er opptatt av å holde oss faglig a jour, og er oppdaterte på hvor sykdommer til enhver tid eksisterer og sprer seg. Like viktig som å vaksinere er å gi deg gode råd med på turen.

Vi har alle vaksiner tilgjengelig til enhver tid.

Om du trenger å diskutere om du skal reise, eller hva du trenger av vaksiner etc, må du gjerne ta kontakt på forhånd. Det kan være du trenger å diskutere en reise du har planer å ta med barn? Ring gjerne eller send meg en e–post.